Barion Pixel

PPP VIP nap

Lehet, hogy a marketingben szó esik a 4P-ről és a 7P-ről is, nálam csak 3P van, de pont elég is így. 

Pre- és Postnatal Pilates, azaz kismama Pilates és szülés utáni Pilates velem. 

Lehet, hog már régóta Pilatesezel, mégis úgy érzed ebben az új élethelyzetben, hogy azt sem tudod, melyik feladat mi fán terem, most akkor lehet-e a hasizmot erősíteni vagy nem, mire kell figyelni és mit kell kihagyni vagy módosítani, szimplán tele vagy bizonytalansággal. 

Sokszor nehéz kitalálni, mi is lenne a jó edzés kismamaként vagy szülés után. És ha belevágsz, akkor egyáltalán mikor. Melyik trimeszterben mit lehet. Szülés után mikor kell kezdeni. Tényleg nem szabad semmit sem csinálni 6-8-10-12 héten keresztül? Mit jelent az, amikor azt mondják, “hallgass a testedre” és különben is, a doki vajon tudja-e, hogy a te megszokott edzésed épp mennyire megterhelő?

Túl sok a kérdés és kevés az idő, hogy az internet megadjon minden választ neked.  Időt spórolok neked és egy nap alatt választ kaphatsz a legégetőbb kérdéseidre. Azonnal.  

 

Te tényleg szeretnél kismamaként és szülés után is Pilatesezni, de...

Segítek neked összeállítani a hozzád passzoló edzést, ha

Miért jó ez neked?

Szánj egy napot magadra és kitaláljuk, mit tornázz, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Hogyan zajlik a VIP-nap ?

Kérdésed van a VIP nappal kapcsolatban? Jól jönne egy kis tisztánlátás?

Leggyakrabban feltett kérdések és válaszok:

Igen. Ha kismama vagy, akkor kismamakompatibilis Pilates-gerinctréning edzéstervet kapsz a nap végén, ha pedig szülés után vagy, akkor erre az időszakra ideális tervekkel és infókkal leszel gazdagabb. 

A kérdőíven és a személyes találkozón felmérem az edzettségi állapotodat, sok dologra rákérdezek és utána kapsz egy olyan Pilates/gerinctréning alapú edzéstervet, ami egészséges várandósságnál jót tesz a közérzetednek. Ellátlak tanácsokkal, hogy mire kell figyelni edzésen, illetve mikor kell feltétlenül gyógytornászhoz, orvoshoz fordulnod és mik azok a jelek, amik esetén azonnal abba kell hagyni a tornát. Tehát nem csak egy nyomtatható táblázatot kapsz feladatokkal, hanem hasznos információkkal is bombázlak. 

Akkor érdemes jönnöd, amikor a 6 hetes kontrollon a nőgyógyász rábólintott a mozgásra. Ha áldását adta a mozgásra, akkor az első találkozón megvizsgálom a hasad állapotát (szétnyílt hasizom van-e, támasztó funkcióját ellátja-e a hasizom, stb), majd pedig az előzetes kérdőív és a személyes kérdéseim alapján átadom a szükséges infókat, illetve kérdezek még pár apró dolgot, majd pedig félrevonulok elkészíteni az edzéstervedet, ami gátizom-, hasizom- és gerincbarát gyakorlatokból fog állni. 

 

Igen, de sok gyakorlatot csak későb kezdhetsz el, ugyanis hasizomgyakorlatokat legkorábban szülés után 10-12 héttel ajánlott elkezdeni, de a gátizom és gerincre irányuló gyakorlatok már korábban is hasznosak lehetnek. 

Amilyet szeretnél. A VIP nap lényege, hogy a nap rólad szól, az edzések rólad szólnak és a te igényeidhez igazítom őket. Ha heti 7x szeretnél 10 percet edzeni, olyan edzéstervet kapsz, ha szeretnél heti 2x hosszabb ideig, egyszer pedig rövidet edzeni, akkor olyat. 

Az óraterveket, edzéstervet aszerint állítom össze, amilyen eszközeid neked vannak otthon és amiket szeretnél használni. Lehet, hogy teszek javaslatot egy-egy eszköz beszerzésére (pl.: kislabda, ami olcsó, kis helyen is elfér és nagyon hasznos kiegészítés lehet), de alapjában véve “hozott anyagból dolgozom”, tényleg a te kérésed szerint állítom össze az edzéseket. 

Nem töltjük együtt a teljes napot, csak az én napom fog rólad szólni, a tiedet nem kell nekem szentelned. 

A nap elején egy kb egy-másfél órás konzultációval kezdünk, utána én itthon, egyedül készítem elő az edzés- vagy óraterveket, majd pedig a napot egy rövid konzultációval zárjuk. Tehát a nap elején és végén lesz ténylegesen szükség rád. Mindkét konzultáció történhet online. 

A tanácsadás online és offline is elérhető. 

Budapesten, Budaörsön és Biatorbágyon házhoz  megyek és a te otthonodban indítjuk a napot – ez azért is hasznos, mert látom majd, hol fogsz tornázni és milyen eszközöket tudsz használni (van-e lépcső, a kanapéra támaszkodva mennyi hely marad mögötted, csúszós-e a padló, stb). 

A napzáró konzultáció mindenképpen online történik. 

A kismama és szülés utáni konzultáció is tökéletesen működik online is, ha a személyes találkozó nem megoldható. 

Természetesen igen, hozzá vagyok szokva, hogy babák és kisgyerekek vannak a tornán, meg tudjuk oldani így is, ami szükséges (és jegyzetelned úgysem kell majd, mert küldök infókat a VIP nap után).

Két lehetőséged is van:

a) nem tökéletes VIP nap lesz, hanem kétszer fél, azaz egyik este, megtartjuk a “reggeli” találkozót, majd pedig egy másik este a második, “napzáró” konzultációt

b) havonta egyszer szombaton is tartok VIP napot, ha ilyenre sikerül időpontot foglalnod, nem kell kettészedni a napot. 

A konzultációkkal és a “kitalálással” mindenképpen, de utána nekem még el kell készítenem a jegyzeteket vagy ha úgy kérted, akkor a videókat, ami igénybe vesz azért pár napot. Általában a jegyzeteket és a nyomtatható edzéstervet a következő munkanapon tudom küldeni, ha pedig videókat kérsz, attól függően, hogy hány darabot, 2-5 munkanappal később. 

Eldöntheted, hogy milyen formában szeretnél otthon tornázni.

Ha szeretsz nyomtatható edzéstervből tornázni, amikor csak a gyakorlatok neve és kis fotós illusztrációk alapján, előre meghatározott eszközökkel és ismétlésszámmal dolgozol, akkor az edzésterv lesz az igazi neked. 

Ha jobban szeretsz videókra tornázni, amikor nem kell foglalkozni a számolással, egyebekkel, akkor lehetőség van arra is, hogy ne összeírjam a gyakorlatokat egy táblázatban, hanem felvegyem azokat együttornázós videóra. Ebben az esetben a konzultáción közösen döntjük el, hogy milyen hosszú és hányféle videót szeretnél. 

Igen. Ha van pár videó, amire rendszeresen tornázol, lehetőség van arra, hogy ezeken a gyakorlatokon közösen végigmegyünk és elmondom, hogy lehet-e végezni vagy szükséges-e bármit módosítani. 

Ezek 1-2 órás alkalmak, 10.000Ft/60perces óradíjjal szabadon igénybe vehetőek online és offline egyaránt. Ebben az esetben az alkalomról nem készül külön írásos anyag, neked kell jegyzetelned, illetve személyes találkozó esetén levideózhatod, ahogy bemutatom a módosított gyakorlatvariációkat. 

E-mailben időpontot egyeztetünk és ha találtunk olyat, ami mindkettőnknek jó, akkor azt a napot a VIP nap 50%-os díjának befizetésével tudod lefoglalni. Ezt előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel tudod megtenni. 

A fennmaradó 50%-ot pedig akkor kell fizetned, amikor megkaptad az edzéstervet/videókat. 

Pilates VIP nap

kismama vagy szülés utáni torna
59.800Ft
 • napindító és napzáró VIP konzultáció online vagy személyesen az otthonodban
 • nyomtatható edzésterv fotós vagy rövid videós bemutatókkal
 • hasznos tippek a mindennapokra és az edzéshez kapcsolódóan (mire figyelj, hogy megelőzd a derékfájást, csökkentsd egyik-másik sérülésnek az esélyét, a hétköznapokban mire figyelj, stb)
 • e-mailes konzultációs lehetőség 1 hónapon keresztül
 • kedvezményes csatlakozási lehetőség a PilaTest Klubba

Pilates VIP nap EXTRA

kismama vagy szülés utáni torna
79.800Ft-tól
 • napindító és napzáró VIP konzultáció online vagy személyesen az otthonodban
 • a te igényeidhez szabott tornavideó letölthető formátumban (az ár attól függ, milyen hosszú és hány db videót szeretnél)
 • hasznos tippek a mindennapokra és az edzéshez kapcsolódóan (mire figyelj, hogy megelőzd a derékfájást, csökkentsd egyik-másik sérülésnek az esélyét, a hétköznapokban mire figyelj, stb
 • e-mailes konzultációs lehetőség 1 hónapon keresztül
 • kedvezményes csatlakozási lehetőség a PilaTest Klubba
extra

Most ez tényleg csak Pilates?

Pilates oktató vagyok, ezért minden órámra valamilyen hatással van a Pilates. De nem kizárólag Pilatesszel foglalkozom. A gerinctréning óráimon is sokszor előfordulnak Pilates elemek, a Pilates óráimon pedig gerinctréning gyakorlatok dobják fel a megszokott blokkokat és az erősítős óráimon sem tudom kikapcsolni azokat az alapelveket, amiket a Pilates tanított nekem. 

Inkább azt mondom, Pilates alapelvek által erősen befolyásolt edzéseket tudok neked tartani. 

Jöhetsz akkor is, ha még soha nem pilateseztél és akkor is, ha már profi vagy benne, de szeretnél valami extrát a klasszikus Pilates gyakorlatokhoz, miközben olyan mozgást végzel, ami a te állapotodhoz tökéletesen passzol. 

Mi az, amire biztosan számíthatsz?

 • Pilates alapú erősítés és gerinctorna
 • gerinctréning gyakorlatok, mivel a várandósság idején és a szülés utáni időszakban is nagyobb terhelésnek van kitéve ez a terület
 • erősítő gyakorlatokra, amik segíthetnek megelőzni a derék- és hátfájás kialakulását, illetve segítenek felkészíteni a várható élethelyzetekre (például megtanulsz helyesen emelni, megtanulhatod azt, milyen gyakorlatokkal tudod ellensúlyozni a szoptatás közben felvett nem túl ideális testhelyzetet, stb.)
 • szülés utáni tornánál szerepet kap a gátizom-hasizom-gerinc regenerációja – miért fontos és miért nem elég csak az egyikkel vagy csak a másikkal foglalkozni
 • beszélünk az ajánlott eszközökről, amik várandósság esetén segíthetnek a megszokott gyakorlatok kismamakompatibilisebbé tételében vagy módosításában
 • ajánlok eszközöket, amikkel nehezítheted a tornát vagy csak simán szórakoztatóbbá teheted az edzést – ha szeretnéd
 • semmi sem kötelező, úgyhogy teljes VÉTÓ jogod van az edzésterv összeállításában 

Ki vagyok én?

Máté Noémi vagyok, Pilates oktató és preventív gerinctréner

2011 óta oktatok gerinctréninget, 2012-ben lettem Pilates oktató és azóta folyamatosan képzem magam a területemen. 

2014-ben lettem LoveYourBelly oktató, következő évben végeztem el egy Advanced Postnatal Fitness Trainer tanfolyamot, néhány évvel  később szülés utáni jógába kukkantottam bele, de a szívem a Pilates szülés utáni verziója felé húzott már akkor is, ezért igyekeztem ebben a témában – és minden olyanban, ami kicsit is kapcsolódik  a témához – képezni magam. 

Ha csak a szép színes papírokat nézzük, ezekből adódott össze a tudásom:

2012 – Pilates oktatóképzés | 2013 – Kismama a gerinctréning órán | 2014 – LoveYourBelly oktatóképzés | 2015 – Advanced Postnatal Fitness Trainer | 2016 – Postnatal Pilates |  2017 – Postnatal Yoga | 2019 – Postnatal Yoga | 2022 – Pre and Postnatal Pilates Instructor Training

Óráimon a klasszikus Pilates elemeit kapcsolom össze a gerinctréning órákon visszatérő gyakorlatokkal, haladóbb órákon pedig a gerinctréning-Pilates-erősítés keverékével edzem az óráimra látogatókat. És magamat is. Szeretem a munkámban, hogy nem kell  vizet prédikálás mellett suttyomban bort iszogatni, azaz olyan órákat tarthatok, amit akár naponta végezve sem esem végletekbe és maximálisam az életem része lehet oktatóként is és saját edzésként is.

Minden órámat igyekszem úgy összeállítani, hogy gerinc és gátizom szempontjából is biztonságos legyen – ami pedig a szülés utáni időszakban jól jön.