Barion Pixel

4×4 terepjáró vagy edzés?

Hoppá, pont 4 db 4 hetes tréningem van már. Lassabban haladok a tréningek videózásával, mint szeretném (köszi-köszi belvárosi élet sok zajjal, köszi-köszi hangos építkezés a szomszédban), de a lényeg, hogy megint bővült a kínálat és már egy farizomfókuszos tréninget is találtok az oldalon.

Négy tréning van, négy különböző, mégis hasonló témával.

Van 3 tréning, ami alakformáláshoz, erősítéshez ideális. Van köztük rövidebb edzéseket tartalmazó, de közepeseket is. Van egy, ami hivatalosan derékfájás megelőzésére való, de a mellékhatása vajon mi? Az alakformálás. Nade nézzük sorban.

Fókazsírgyilok

Alakformáló tréning, amiben heti kettő erősítő-alakformáló edzés van velem (Noémi) és heti egy Pilates alapú erősítés vendégoktatókkal. Ez egy tök jó lehetőség arra, hogy kockázatmentesen kipróbáljátok a Pilatest. Ezek az edzések 30-40 percesek, tehát én a közepes hosszúságúak közé sorolnám.

Kinek való? Aki szeretne alakot formálni, de nem akar elköteleződni sem az erősítő edzések, sem a Pilates mellett. Ez a kettő keveréke.

Muffinhájgyilok

Kezdő hasizomerősítő tréning, amiben 15-20 perces videókra tudtok tornázni. Heti egy teljes testes edzés van és heti 4 db hasizomerősítős videó. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretnek vagy nem tudnak (még) plankelni, mivel ezt kezdő tréningnek szántam (igen, idővel lesz majd haladóbb hasizomerősítés is), úgyhogy csak az utolsó héten van nagyon-nagyon kevés plank. Arra is van könnyítési lehetőség.

Kinek való? Akik szeretne hasizmot erősíteni, de nem szeretné bevállalni a 21 napos plank kihívásokat, mert még előtte szeretné megerősíteni a has- és hátizmokat, hogy a planket helyesen tudja végezni. Azoknak is ideális, akik mondjuk futnak, bicikliznek, de kiegészítő edzést nem végeznek – ezeket a rövid edzéseket könnyedén hozzá lehet kapcsolni a napi mozgáshoz.

Derékfájdalommentesítő tréning

Fruzsival közösen összeállított tréning, heti három 30-40 perces edzéssel. Kezdőtől a középhaladóig nehezednek a gerinctréning videók, minden edzésnek kicsit más áll a középpontjában. Fruzsi több eszközt is használ, de mindegyikre mutat otthon használható alternatívát (és csndben lenyűgöz engem a kreativitásával). A tréning végére egészen biztosan talál mindenki olyan gyakorlatot, amit utána be tud illeszteni a mindennapokba, hogy megelőzze a derék- és hátfájás kialakulását.

Kinek való? Mindenkinek, akinek van gerince. Azon belül pedig kiemelten azoknak, akik sokat ülnek, állnak vagy hajolgatnak gyerekekhez például.

Feszes Fenék tréning

Célzottan farizomformáló térning, nincs benne semmi extra körítés, minden napra jut egy 20-30 perces farizomerősítő edzés. Vegyesen lesznek a matracon végzett gyakorlatok és az álló gyakorlatok, megdolgoztatjuk az összes farizmot. Rövid, fókuszált edzések, amik tokkal, vonóval bemelegítéssel, nyújtással együtt beleférnek a 30 percbe. Nincsenek speciális eszközök, bár aki nehezíteni szeretne, használhat gumiszalagot, bokasúlyzót vagy akár kézisúlyzókat is. A muffihájgyilokhoz hasonlóan ezt is egy „belépő szintű” edzésnek terveztem, lesz majd később egy haladóbb verzió is.

Kinek való? Aki szeretne célirányosan farizmot formálni, akár úgy, hogy kiegészíti a videókkal a meglévő edzéseit, akár önállóan, egy hónapot szentelni a farizomformálásnak.

FókazsírgyilokMuffinhájgyilokDerékfájdalom- mentesítőFeszes Fenék
célfogyás, alakformálásfogyás, hasizomerősítésderékfájdalom megelőzésefogyás, farizomformálás
edzésekheti 3heti 5heti 3heti 5
edzéshossz30-40 perc15-20 perc30-40 perc20-30 perc
oktatókPilaTest oktatókNoémiFruzsi és NoémiNoémi
bónuszhátizom + flow jóga2 gerinc- átmozgató videó + hasizom ebook2 gerincbarát alakformáló videó + 2 gerinctréninghasizomerősítés + mini gerinctréning

További infókat a tréningekről itt találsz: TRÉNINGEK

Ha pedig nem tudod, melyik tréninget válaszd, két lehetőséged van:

  • írsz nekem pár infót magadról és az edzéshátteredről és segítek választani
  • belépsz a PilaTest Klubba, ahol kipróbálhatsz több féle Noémi tornát is és mindegyik 4 hetes tréningből egy-egy videót is

Szólj hozzá!