Barion Pixel

Otthontornázós élménybeszámoló

Elmondom, mi a legnehezebb ebben az online tornázós világban. Nem tudom, hogy ki mit gondol, nem látom az emberek arcán, hogy épp utálják-e a gyakorlatot vagy sem, küzdenek valamivel, mert túl nehéz vagy unatkoznak, annyira könnyű a feladat. Régóta tartok már online edzéseket (2015 óta, te jó világ!), de mindig úgy volt, hogy élőben is találkoztam sokakkal, csak mellesleg volt az online torna. Most pedig hát tudjuk, mi van. És nagyon-nagyon hiányzik a visszajelzés (hogy fú, ez most kemény óra volt vagy ez már-már pihenésnek számított a múltkorihoz képest). És hát az én üzemanyagom az, ha látom, hogy élvezik a lányok a tornát velem. Úgyhogy arra gondoltam, megkérdezek pár embert, mit gondoltak az új PilaTest Klubról.

Olvassátok szeretettel ezt az otthontornázós élményt!

Nem volt Noémi munkássága ismeretlen számomra, pár évvel ezelőtt találtam rá a letölthető video anyagaira. Több terméket vásároltam Tőle, mondhatom, hogy maximálisan elégedett is voltam vele. Nem meglepő hogy a véleményem most sem változott, sőt!

Idén jött a PilaTest Klub. Ahol már nem letölthető video anyagok vannak, hanem egy felületet látunk ahol kategorizálva találhatók az edzés anyagok sokasága. Edzettségi szint, fizikális erőnlét, rendelkezésre álló idő, avagy a megdolgoztatni kívánt testrész szerint is szűrhetjük azt, amit éppen szeretnénk tornázni. Tehát mindenkinek garantált a sikerélmény, kifogás nincs 🙂 Rengeted video közül lehet választani, ami nagyon motiváló, mert tuti hogy megtalálom épp azt amit keresek. Sokszor a bőség zavara okoz olyan tünetet, hogy nem 1 hanem 2 videót  tornázok végig egymás után. Mert van ám, hogy úgy gondolom, hogy elég 30 perces mozgás, de kedvet kapok még egy kis pluszra. Talán ez az egyik nagy előnye, hogy jól lehet mixelni. saját kedvem és időm szerint.

Torna közben mindig eszembe jut hogy az elmúlt majdnem 15 évben mennyi időt pazaroltam el, olyan címszó alatt hogy bizony én tornázok, fitnesz edzést végzek. És most derül ki hogy mennyi féle gyakorlatot hibásan csináltam: például a klasszikus hasprést, mert nem jelezte senki sem hogy a hasat be kell húzni, vagy hogy a mellkast kell emelni stb.

Aztán a térdelő állásból hajlított lábemelés, amit szintén csak a pilateses pályafutásom óta csinálok helyesen, hogy lassan a farizomból indítjuk a mozdulatot, nem lendítjük a lábat, a medence nem mozdul, stb. Pár ismétlés után már érződik is a hatása, amit Noémi jelez is, hogy mit és hol kell érezni, tehát pozitív visszajelzést folyamatosan kapunk, hogy jól csináljuk.

Noémi bármelyik torna anyagát nézzük, folyamatosan korrigálja a mozgásunkat, pedig nincs is mellettünk, és mégis! Mert ismeri az elemi hibákat, amit százával vétenek az emberek torna közben.

Edzés közben folyamatosan figyelek (mert figyelmeztet) a testtartásra, szinte érzem, hogy magasabb vagyok, mivel nyúlik a gerincem, és alakul  minden testrészem ami a szép magabiztos megjelenéshez kell. 🙂  Na jó, magasabb nem lettem, de hajlékonyabb és rugalmasabb igen.

Cél hogy a helyesen kivitelezett gyakorlat adjon örömet, hogy most egy kicsit tovább bírtam tartani a planket SZABÁLYOSAN, követve az utasításokat végig. És ezek az apró dolgok, amit a jó hangulatú pilates klubos video anyagoknak köszönhetek visz előre, és ösztönöz hogy legközelebb újra és újra mozogjunk, magunk miatt. És ne csak a testünket, hanem az agyunkat is tartsuk karban, tudatosan. Mert mellékhatás hogy torna közben pihen és kitisztul az agyam, és feltöltődök energiával. Ennyi kis kikapcsolódás mindenkinek jár.

Mindenkinek ajánlom, nem fog senki sem csalódni, nem egyszer fordult elő hogy a gyermekeim is beszálltak a tornára, és figyelik amit az aranyos tornázós néni mond, és próbálják leutánozni 🙂

Szólj hozzá!